Szablon:Grzyby jadalne w polsce: Różnice pomiędzy wersjami

Z Piękno Polskiej Przyrody
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
 
(Nie pokazano 7 pośrednich wersji utworzonych przez tego samego użytkownika)
Linia 11: Linia 11:
 
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Borowikowate''':
 
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Borowikowate''':
 
| width="3" |
 
| width="3" |
| valign="top" | [[Borowik Szlachetny]] - [[Koźlarz Babka]] - [[Podgrzybek Brunatny]].
+
| valign="top" | [[Borowik Szlachetny]] - [[Koźlarz Babka]] - [[Podgrzybek Brunatny]] - [[Podgrzybek Grubosiatkowany]] - [[Koźlarz Czerwony]].
 
|}
 
|}
  
Linia 17: Linia 17:
 
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Maślakowate''':
 
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Maślakowate''':
 
| width="3" |
 
| width="3" |
| valign="top" | [[Maślak Sitarz]].
+
| valign="top" | [[Maślak Sitarz]] - [[Maślak Zwyczajny]].
 +
|}
 +
 
 +
{| class="plainlinks" width="100%" border="0" style="margin:0; padding: 1px 0; background: #ffffcc; border-collapse: collapse;"
 +
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Gołąbkowate''':
 +
| width="3" |
 +
| valign="top" | [[Mleczaj Rydz]].
 +
|}
 +
 
 +
{| class="plainlinks" width="100%" border="0" style="margin:0; padding: 1px 0; background: #ede7f6; border-collapse: collapse;"
 +
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Pieczarkowate''':
 +
| width="3" |
 +
| valign="top" | [[Czubajka Kania]].
 +
|}
 +
 
 +
{| class="plainlinks" width="100%" border="0" style="margin:0; padding: 1px 0; background: #ffffcc; border-collapse: collapse;"
 +
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Kolczakowate''':
 +
| width="3" |
 +
| valign="top" | [[Pieprznik Jadalny]].
 +
|}
 +
 
 +
{| class="plainlinks" width="100%" border="0" style="margin:0; padding: 1px 0; background: #ffffcc; border-collapse: collapse;"
 +
| align="left" valign="top" width="12%" | '''Smardzowate''':
 +
| width="3" |
 +
| valign="top" | [[Smardz Jadalny]].
 
|}
 
|}
 
</div>
 
</div>

Aktualna wersja na dzień 14:47, 2 lut 2023

Rodziny grzybów jadalnych w Polsce